Journalistik

Det var berättandet som fick mig att bli journalist. Under 2017 jobbar jag som redaktör på Opinion live i SVT och på sajten svt.se/opinion.

Länge använde jag journalisthögskolan som en ursäkt för att slippa bestämma mig för vad jag skulle göra med mitt liv. Då, i slutet av åttiotalet, var linjen i stort sett omöjlig att komma in på om man inte hade fantastiska betyg. Så jag sökte varje år och hamnade på 999:e reserv.

Istället ägnade jag åren åt att skriva, fotografera och diversearbeta.

När högskoleprovet kom fick jag en ny chans och rätt vad det var kom jag in. Med några romaner i byrålådan och ett läge i livet där jag ville bryta med mitt liv tog jag chansen och hoppade på skolan i Göteborg.

Efter vikariat på olika lokaltidningar fick jag mitt första fasta journalistjobb på Expressen. Där blev jag kvar i sju år. Jag jobbade natt hela tiden, först som redigerare, sen som redigeringschef och nattchef. Jag vet att det är en klyscha men tiden på Expressen, med alla misstag jag gjorde, medarbetarna jag såg upp till och publiceringarna jag var med om, blev min andra skola.

Efter Expressen har jag jobbat på redaktioner som GP, TV4 och SVT.

I drygt tjugo års tid har jag nu simmat runt i nyhetsflödet och skapat rubriker, artiklar och tv-produktioner. Jag älskar mitt jobb, särskilt när jag får ingå, eller leda, en pigg och nyfiken redaktion som på Opinion live.