Dramatik

Skriver just nu på en ny pjäs åt Järnstudion. Den heter Bokslut och är en fortsättning av pjäsen Fifty fifty, som spelades på Stora Teatern i Göteborg i mars 2018.

Min förra pjäs Som varje annan dag hade urpremiär på Teater Trixter 2015 och spelades även som sommarteater på Brännö Varv i Göteborgs södra skärgård sommaren 2016. Båda gångerna regisserade Björn Melander och pjäsen gott mottagande av både press och publik.

Lars Andersson, Carina Ahrle och Eskil Lundgren ur föreställningen på Teater Trixter.

Mer info hittar du på Järnstudions hemsida.

Och vill du läsa manus till pjäsen kan du göra det här.

I slutet av 90-talet skrev jag tre pjäser som spelades av olika teatergrupper i Göteborg. Min första pjäs hette Din Juan och var en ny version av det klassiska dramat med den narcissistiska kvinnojägaren. Den utspelade sig i Göteborg och sattes upp av Teaterexpeditionen.

Bilden är från GP:s reportage inför premiären av Din Juan.

Teaterexpeditionen satte också upp min andra pjäs Subba, som var ett triangeldrama mellan två män och en kvinna i ett fängelse.

Min tredje pjäs heter Avslag och sattes upp av Unga studion, på gamla Lyckholms i Göteborg. Avslag handlar om en handläggare på CSN, som får nog av sitt inrutade liv och söker kontakt med en självmordsbenägen student som ringer in för att få hjälp.

Avslag hade premiär i januari 2000. Inte bara millenniet var nytt, bara månader tidigare hade jag blivit pappa. Jag beslöt därför att ta en paus från teatern ett tag och inrikta mig på livet som lönearbetare. En paus som alltså pågick i femton år.

Mina tidiga pjäser finns inte kvar i digital form (jag har tappat bort disketterna!) utan bara som printade kopior.